Блог

BRA VLA-FET ревю миниатюра

Black Rooster Audio VLA-FET - най-добрата емулация на 1176

Компресорът звучи повече от разкошно. Не се усеща дори намек за цифрова грапавина, напротив, биваме приятно изненадани с очарователен характер и кремообразна наситеност.

Принципи на стерео микса миниатюра

Основни принципи при миксиране в стерео - добавяне на дълбочина и пространственост

Основната цел на стерео микса е да създаде илюзия за звук максимално близка до начина, по който човешкият мозък възприема звука в реалността..

Аудио компресия на данни миниатюра

Аудио компресия и файлови формати

Формати на аудио компресия MP3, AAC, WMA и други подобни промениха музикалната индустрия и са безспорно удобни за потребителите, но те оставиха своя отпечатък върху качеството на звука, затруднявайки създателите на музика.

Позициониране на студийни мониторни колони миниатюра

Позициониране на студийни мониторни колони

В аудио миксинга и записите често дори най-малките, на пръв поглед незначими детайли, могат да окажат голямо влияние върху звученето на крайния продукт. Едно от тези неща е позиционирането на мониторните колони, което често е по-важно дори и от тяхното качество.

Микрофонен предусилвател миниатюра

Какво е микрофонен предусилвател и защо е важен?

Обикновено звукът на микрофоните и инструментите е слаб и почти неизползваем. За да се преодолее този проблем, е необходим предусилвател, който да усили звука и да го вкара в линейно ниво, без да създава нежелани шумове и смущения.

Акустична третировка и шумоизолиране миниатюра

Акустична третировка и шумоизолиране

В тази статията ще разгледаме основните акустични проблеми в едно помещение, как те могат да бъдат разрешени и как да се подобри цялостната акустика в помещението.

Проблеми с аудио фаза миниатюра

Откриване и коригиране на проблеми с аудио фазите в записи и миксове

Целта на тази статия е да ви помогне да разберете какво е фаза, защо е важна и какво на практика означава да сте извън фаза.